Wand Education - CNIV 2021

S-a încheiat cea de a XIX-a ediție a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual "Marin Vlada" - Icvl Cniv.

Tema din acest an a fost „Învățământul românesc actual. Fără strategii coerente, cu atitudini și obiective învechite, versus bune practici”. O temă foarte sensibilă, la care au aderat actorii profesori, studenți, decidenți în educație, dar și reprezentanți ai mediului privat, companii care produc software educațional.

Wand Education @ CNIV 2021

Printre cei care au prezentat soluții a fost și colegul nostru, Marius Prodana, unul din fondatorii Wand.education, o platformă de creare de conținut educational pentru profesori, în care aceștia generează lecții digitale, personalizate, interactive.

„Am vorbit despre democratizarea realizării conținutului multimedia educațional, posibilă cu ajutorul platformei Wand.education. Platforma pe care SIMAVI o pune la dispoziția cadrelor didactice este accesibilă și foarte intuitivă. Am vorbit, în primul rând, despre versatilitatea platformei în utilizarea în diverse forme de predare, de la predarea online, până la predarea la clasă. Considerăm că aceasta este o caracteristică esențială pentru adoptarea uneltelor digitale în procesul de predare și învățare. Am mai explicat și cum platforma pune acces pe reducerea efortului pe care profesorul trebuie să îl depună în adoptarea platformei, prin funcții de automatizare. Wand.education este una din platformele care poate avea un cuvânt important de spus în susținerea învățământului online, mai ales în contextul actual”, a spus Marius Prodana, eLearning PM SIMAVI.

Din 25 noiembrie, SIMAVI reia webinarul gratuit de prezentare a platformei pentru profesori.

 

Au fost 20 de prelegeri excepționale, interactive, multă cunoaștere și infinită empatie pentru corpul profesoral. Atâta cunoaștere pusă în slujba educației, cele mai noi tehnologii informatice puse la lucru pentru o evaluare a progresului școlar ca în anul 2021 și nu ca în anii '80, o autentică disponibilitate de a spori calitatea școlii românești”, a comentat profesorul Radu Jugureanu, Team Leader ROSE Project și organizator al conferinței. 

Comitetul de organizare a fost format din Prof. Radu Jugureanu, Conf. Univ. Dr. Olimpius Istrate, Prof. Univ. Dr. Grigore Albeanu, Prof. Univ. Dr. Dorin-Mircea Popovici.

Ediția a XIX-a a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual „Marin Vlada" a avut loc 30 octombrie 2021, iar înregistrarea sesiunilor online poate fi urmărită pe paginile Icvl Cniv și EduOnline.

 

Obiectivele asumate ale evenimentului anual CNIV sunt:

  • Promovarea și implementarea ideilor inovatoare în educația inițială și în formarea continuă, identificarea celor mai bune repere teoretice, inițiative, proiecte și programe educaționale cu o componentă eLearning;
  • Promovarea și dezvoltarea cercetării științifice în domeniile eLearning, software educațional și realitate virtuală prin promovarea spiritului colaborativ și cercetării în echipă, prin atragerea și includerea tinerilor în programele de cercetare și de dezvoltare a educației cu ajutorul tehnologiilor digitale;
  • Realizarea cadrului de manifestare a inițiativelor profesionale și de management ale comunității universitare și preuniversitare în direcția inovării educației și formării;
  • Intensificarea colaborării între elevi, studenți, profesori, pedagogi, psihologi și specialiști IT în activitățile de concepere, proiectare, elaborare și testare a aplicațiilor de software educațional;
  • Realizarea de activități concrete privind colaborarea cu firmele de profil pentru o pregătire adecvată a resurselor umane pentru piața muncii.

 

Cele 18 volume CNIV publicate până în prezent însumează peste 3000 de lucrări ale cadrelor didactice și specialiștilor din cercetare și din industrie, în domeniul eLearning și instruire asistată de calculator.

 

Între anii 2003-2005, Conferința Națională de Învățământ Virtual a fost organizată la Universitatea din București, Facultatea de Matematică și Informatică. În perioada 2006-2018, Conferința Națională de Învățământ Virtual a fost un eveniment itinerant, desfășurat în centre universitare din țară, cu sprijinul unor instituții educaționale de prestigiu din România, la Constanța (2007, 2008), Iași (2009), Târgu-Mureș (2010), Cluj-Napoca (2011), Brașov (2012), București (2013 și 2014), Timișoara (2015), Craiova (2016), Sibiu (2017) și Alba-Iulia (2018), Satu-Mare (2019). Începând cu 2020, Conferința Națională de Învățământ Virtual se desfășoară online.