Education for success online courses

Cursurile online EDUCare vorbesc despre o nouă viziune în educație. În calitate de creatori de conținut educațional premium în proiecte europene precum ISOLA, suntem parteneri in misiunea „Educație pentru succes”. Și nu doar pentru elevi, ci și pentru instruirea pe tot parcursul vieții.

ISOLA este proiectul destinat trainingului profesional prin tehnologie Virtual Reality și Augmented Reality pentru echipajele navelor de croazieră. În acest proiect, echipa SIMAVI a creat o aplicație de realitate augmentată care să asiste ofițerul de securitate la bordul navei de croazieră. Compania română de software va livra și aplicația mobilă care comunică pasagerilor în situații extreme care sunt planurile de siguranță. Mai mult, bazându-se pe o vastă experiență de mai mult de un deceniu de proiecte eLearning pentru Comisia Europeană, SIMAVI va dezvolta o aplicație de realitate virtuală pentru instruirea membrilor echipajului.

Cu toate aceste mijloace și tehnologii deja în derulare în câteva proiecte europene, avem convingerea că instruirea online, cu echipamente moderne, este o cale eficientă pentru a spori cunoașterea societății civile.

De aceea, susținem proiectul „ EDUCare Educație pentru succes”.

Educație pentru sănătate

Treceți toate informațiile venite din spațiul public prin filtrul gândirii critice, ne îndeamnă dr. Mihai Craiu, doctor în medicină, Conferențiar al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ și fondator al Spitalului Virtual pentru Copii, un proiect educațional unic în mediul online.

„Mesajele de pe whatsapp sau de pe fb messenger cu ton imperativ ar trebui să ne trezească un semn de întrebare”, spune dr. Craiu în cadrul cursului online „ Educație pentru sănătate”. Medicul ne sfătuiește să privim cu circumspecție la avalanșa de informații despre sănătate în care ne este greu să navigăm, adeseori. Să reflectăm un pic asupra acestui tip de mesaje, înainte de a ne grăbi să îl distribuim mai departe sau să facem schimbări în tratamentul, profilaxia sau stilul nostru de viață în baza unor astfel de mesaje.

Întregul curs aici: 

Deficitul de atenție și învățarea

Este o problemă cu care se confruntă și copiii, și adulții. Atenția este un proces cognitiv foarte complex, cu o evoluție și o maturizare lente. Atenția este strâns legată de funcționarea corticală, acea parte care, la rândul ei, se dezvoltă destul de lent (funcționarea corticală e matură după 24-25 de ani), explică Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală.

„Atenția este influențată de gradul de interes față de o activitate, iar alte ingrediente care par să o influențeze țin de efort și de plăcere. Vom rămâne cu mult mai multă atenție în activități care ne aduc plăcere și relaxare, spre deosebire de activitățile noi, care necesită eforturi și perseverență pentru a fi duse până la capăt”, mai spune specialistul, în cadrul cursului „Deficitul de atenție și învățarea”.

De aceea, prin exploatarea unor tehnologii precum Realitatea Augmentată (AR) și Realitatea Virtuală (VR), cursurile devin spectaculoase, interesante, atractive, dar mai ales bazate pe experiență directă, pe experiment și, de ce nu, pe joc.

Este ceea ce încercăm să implementăm în zecile de cursuri dezvoltate pentru trainingul profesionist - cum sunt aplicațiile create pentru proiectul ISOLA. Dar și în conținutul eLearning creat pentru laboratoarele virtuale adresate elevilor și studenților (de exemplu, în proiectul european NEWTON).

Întregul curs aici: