MES-CoBraD

Proiectul european de cercetare și dezvoltare #MES-CoBraD reprezintă sistemul expert multidisciplinar pentru evaluarea și gestionarea tulburărilor cerebrale complexe.

Logo MES-CoBradPrincipalul obiectiv al MES-CoBraD este îmbunătățirea preciziei diagnostice și a rezultatelor terapeutice la persoanele cu tulburări cerebrale complexe (CoBraD): tulburări neurocognitive (demență), somn și convulsii (epilepsie). În acest scop, folosim date din mai multe surse clinice și de consum, prin protocoale cuprinzătoare, eficiente din punct de vedere al costurilor, rapide.

Proiectul european de cercetare și inovare reunește experți recunoscuți la nivel internațional în medicină, inginerie, informatică, sănătate socială, drept, marketing și comunicare din întreaga Europă, un cadru nou și orientat spre cerere, axat pe îmbunătățirea calității vieții pacienților. Această puternică echipă de specialiști combină informațiile clinice și cercetarea științifică în CoBraD cu inovația tehnică în platforme sigure de partajare a datelor, algoritmi de inteligență artificială și sisteme expert de precizie și îngrijire personalizată.

Obiectivul nostru principal? Vrem să îmbunătățim calitatea vieții pacienților, a familiilor lor și a societății în general.

De aceea, noul proiect va valorifica cercetarea și dezvoltarea asupra diverselor populații cu CoBraD din mediile culturale, socioeconomice, educaționale și ale sistemului de sănătate, cu o atenție specială asupra includerii populațiilor vulnerabile și a minorităților într-o manieră echitabilă și cu implicarea părților interesate, pentru ca impactul proiectului să fie cât mai mare.

SIMAVI, principal furnizor de tehnologie

Aplicarea cadrului de evaluare va fi implementată prin intermediul platformei MES-CoBraD. Această platformă abordează toate provocările: clinice, de cercetare și tehnologice.

MES-CoBraD pune accent pe efortul de a armoniza și integra platforma, maximizând impactul cercetătorilor individuali prin crearea de valoare colaborativă și practici Open Science, inclusiv partajarea sigură a datelor și schimbul de expertiză globală care altfel nu ar fi disponibile în cadrul unei singure instituții. Platforma va oferi, de asemenea, un modul (MES-CoBraD Expert System) care vizează îmbunătățirea abordărilor medicale personalizate în practica din lumea reală.

În calitate de furnizor principal de tehnologie, SIMAVI va fi implicat în toate etapele proiectului: analiza cerințelor utilizatorilor, proiectare, dezvoltare, testare, implementare, integrare, instruirea utilizatorilor finali și asistență tehnică.

SIMAVI își va oferi expertiza dovedită în integrare și dezvoltare de soluții bazate pe AI eHealth pentru monitorizarea pacientului.

Expertiza noastră este dobândită în ani de dezvoltare a sistemelor precum: EHR, platforme și sisteme integrate de sănătate, soluții de telemedicină. Alte proiecte: InteropEHRate, DeepHealth, SPHINX, FollowMe.

Consorțiul

Am făcut echipă cu Universitatea Națională Tehnică din Atena, Grecia, cu Institutul Neurologic din Atena (Grecia), Fundația privată Institutul de Cercetare a Spitalului Santa Creu și Sant Pau (IR-HSCSP), VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL (Belgia), UPPSALA UNIVERSITY (Suedia), Clalit Health Services- Rabin Medical Center Cognitive Neurology and Epilepsy Clinics (Israel), King's College din Londra (Marea Britanie), HOLISTIC PC (Grecia), STICHTING LIBER (Olanda), Engineering - Ingegneria Informatica S.p.A. (Italia), MICHOPOULOS I. & CH. G.P. (Grecia), Universitatea din Edinburgh (Regatul Unit), CyberEthics Lab (Italia).

Proiectul MES-CoBraD a primit finanțare de la Programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în temeiul acordului de subvenționare nr. 965422.

 

Pentru mai multe informații:

https://www.mes-cobrad.eu/about

https://www.facebook.com/mescobrad/

https://twitter.com/MESCoBraD

https://www.linkedin.com/company/mes-cobrad/

 

Foto: Pixabay