Cursuri eLearning pentru Centrul Comun de Cercetare European

 

Educația aduce progres. Pentru noi, la SIMAVI, este un privilegiu să creăm designul arhitectural și apoi să dezvoltăm un curs eLearning care va ajuta la construirea viitorilor specialiști în orice domeniu. Dar să facem acest lucru pentru CCC este o adevărată realizare. Și suntem mândri de asta!

Centrul Comun de Cercetare (CCC) este serviciul dedicat științei și cunoașterii de către Comisia Europeană. Angajează oameni de știință pentru a efectua cercetări și pentru a oferi consiliere științifică independentă și sprijin pentru politica UE.

Centrul produce informații științifice, gestionează și dau sens acestor informații, dezvoltă instrumente inovatoare și le pun la dispoziția factorilor de decizie politică.

Pentru ca oamenii de știință să se înroleze în proiecte științifice de valoare, care contează pentru societate, trebuie să înțeleagă mai bine modul în care funcționează politica. Trebuie să știe cum sunt elaborate politicile publice și modul în care opiniile cetățenilor influențează atât politica, cât și elaborarea politicilor. Astfel, ei ar putea lucra împreună pentru a crea noi cunoștințe și chiar să rezolve problemele societății.

Deoarece oamenii de știință cred cu tărie în educație, SIMAVI a proiectat, dezvoltat și implementat cursul de e-Learning Știința în slujba creării de politici: cum mărești impactulpentru oamenii de știință ai CCC.

Cursul de e-Learning a fost conceput pentru a ajuta cercetătorii să înțeleagă ce abilități și competențe le sunt necesare pentru elaborarea politicilor bazate pe informații dovedite (EIPM). Cursul le oferă informații practice esențiale pentru a pregăti cercetări relevante pentru publicul lor. La sfârșitul cursului, oamenii de știință câștigă încredere și motivație sporită pentru a interacționa cu factorii de decizie politică, cu efecte durabile.

Cursul creat de echipa experimentată de la SIMAVI se concentrează pe furnizarea de concepte și cunoștințe cheie către publicul țintă într-un format care face mai ușoară înțelegerea informațiilor abstracte. În acest scop, SIMAVI a folosit videoclipuri animate, interviuri și mini-documentare. Informațiile teoretice au fost mapate pe un scenariu de caz real, permițând dezvoltarea unei conștientizări practice pentru un transfer mai bun în activitățile profesionale ale publicului țintă.

Rolul instructiv al cursului este de a conduce la elaborarea de politici publice mai bune pentru cetățeni, prin utilizarea mai bună a dovezilor în procesul de elaborare a politicilor, ajutându-i pe oamenii de știință să colaboreze eficient cu factorii de decizie politică.

Un curs online complet de dezafectare nucleară destinat studenților de profil Real

Un al doilea curs conceput și dezvoltat pentru CCC de către SIMAVI a fost pe tema foarte actuală a dezafectării nucleare.

Cursul online de Dezafectare Nucleară este conceput pentru a sprijini o acțiune mai largă de creștere a interesului tinerelor generații pentru dezafectarea materialului nuclear, dar și pentru a sprijini profesioniștii care intenționează să își reorienteze cariera înspre dezafectarea nucleară. Publicul țintă principal este reprezentat de studenții de la facultățile STEM (de profil Real), care au absolvit cel puțin primii trei ani de studii universitare de licență.

Scopul principal al acestui curs online este de a oferi publicului țintă elementele de bază ale procesului de dezafectare nucleară și beneficiile pentru societate și mediu. Mai mult, pentru a sprijini obiectivul mai larg de a crește interesul tinerelor generații pentru dezafectarea nucleară, acest curs evidențiază elementele-cheie ale unei cariere în acest sector (de exemplu, locuri de muncă provocatoare și sigure, oportunități de mobilitate).

Un Ghid Interactiv permite accesul instantaneu la toate informațiile prezentate în curs, care pot fi utilizate în activitățile școlii de vară.

Ambele cursuri sunt disponibile online și accesibile reprezentanților Comisiei Europene.