SIVECO Portal


SIVECO Portal - bazată pe produsul Liferay Community Edition, este o platformă modulară, care acoperă prin componentele dedicate, cerințele beneficiarului.

Portalul reprezintă o modalitate eficientă de comunicare bidirecțională între cetățeni (persoane fizice sau juridice) și instituție prin oferirea de servicii publice online într-un mediu securizat.

 

Cetățeni - Servicii Online

Pentru cetățeni, portalul oferă un mediu sigur și ușor accesibil pentru solicitarea diverselor servicii publice și informații relevante. Prin intermediul unui catalog cuprinzător de servicii electronice, cetățenii pot găsi rapid ceea ce au nevoie și pot iniția solicitări sau plăți online. Fiecare serviciu din catalog poate fi asociat cu un formular online interactiv, care permite cetățenilor să completeze informațiile necesare și să transmită cererea către instituție. Formularele pot fi adaptate pentru a include ghiduri, sugestii și validări, pentru a asigura completitudinea și corectitudinea datelor introduse.

Instituții - Administrare Eficientă

Pentru instituții, Portalul poate servi ca o platformă centrală pentru administrarea și gestionarea eficientă a serviciilor online pentru cetățeni. Prin intermediul unui panou de control configurabil, angajații instituției pot monitoriza și gestiona solicitările primite, pot oferi feedback și răspunsuri rapide cetățenilor.

Transparență și Informare

Prin intermediul portalului, instituțiile pot furniza informații relevante, actualizate și transparente despre servicii, evenimente și alte activități. Cetățenii pot accesa aceste informații cu ușurință, consolidând astfel transparența și încrederea în administrație.

Personalizare și Securitate

Portalul poate fi configurat pentru a oferi servicii personalizate pentru fiecare cetățean în funcție nevoile lui. În plus, măsurile de securitate avansate asigură confidențialitatea datelor și protecția informațiilor cu caracter personal.

Portalul beneficiază de mecanismele native puse la dispoziție de produsul Liferay, cum ar fi:

  • sistem de autentificare și autorizare bazat pe permisiuni, integrat cu sistemul de gestiune a drepturilor de securitate;
  • configurarea globală unui server de e-mail folosit pentru alerte la apariția diverselor evenimente;
  • look & feel consistent cu posibilități dinamice de rearanjare a elementelor de interfața utilizator;
  • colecție de funcționalități native pentru lucru colaborativ
  • funcționalități CMS si ECM;
  • Model de date și nivel servicii extensibile;
  • API si SDK pentru extindere și modificare a funcționalităților existente în platformă.

Portalul susține interacțiunea dintre cetățeni și instituție prin cele două secțiuni dedicate:

  • secțiune internă (back office), accesibilă utilizatorilor interni ai instituției, cu acces către restul aplicatiilor din sistem, funcție de drepturile de acces;
  • secțiune externă (front office), accesibilă prin internet, pentru informare și pentru depunerea de solicitări online prin intermediul formularelor electronice.

Prin implementarea Portalului de servicii online, se oferă cetățenilor o interacțiune modernă și convenabilă în relația cu instituția, reducând birocrația și timpul necesar pentru rezolvarea solicitărilor, și facilitând accesul la servicii publice într-un mod transparent, sigur și eficient.

Fișa tehnică SIVECO Portal