Diploma DX Education pentru SIMAVI la Gala Comunicatii Mobile

Soluția Wand.education este un factor cheie în transformarea digitală, a decis consiliul Digital Transformation Romania. La Gala premiilor pentru transformare digitală DIGITAL TRANSFORMATION (DX) 2022, ediţia a XIX-a, SIMAVI a primit Premiul DX EDUCATION, pentru aportul soluției Wand.education la școala românească, în perioada pandemiei.

 

DIGITAL TRANSFORMATION (DX) 2022, ediţia a XIX-a, a reunit la Grand Hotel Continental din Bucureşti elita industriilor conectate de ICT din peste 20 de verticale de piaţă – Administrație, Auto, Agricultură, Apărare, Asigurări, Aviatică, Cercetare, Construcții, Cultură, Educaţie, Inovaţie, E-Commerce, Energie, Financiar-Bancar, Infrastructură, Internet, IT, Real Estate, Retail, Telecom, Securitate, Sănătate, Servicii business, Utilități – care produc peste 75% din PIB-ul României.

Dintr-o listă selectă de nominalizări, cuprinzând și Adservio, Ascendia şi Ministerul Educației, compania SIMAVI a primit premiul pentru transformare digitală în educație, pentru rolul pe care soluția Wand.education l-a jucat în perioada pandemiei, în facilitarea creării de conținut de calitate pentru procesul didactic.

Wand.education este platforma digitală de creare de conținut care a sprijinit activ profesorii și învățătorii români în timpul pandemiei, oferindu-le posibilitatea să creeze lecții digitale cu ajutorul unor instrumente software care se adaptează celor mai performante procese pedagogice.

În timpul școlii online, cadrele didactice și elevii au avut la dispoziție, cu sprijinul Ministerului Educației, instrumente destinate colaborării și comunicării la distanță, dar nu și instrumente pentru crearea unor lecții digitale, interactive, așa cum numai o platformă de authoring tool conține.

Cred că în domeniul educației viitorul aparține conținutului personalizat în funcție de stilul cognitiv, abilitățile și preferințele elevilor. Wand permite profesorilor generarea de lecții noi, autentice și atractive, cu foarte mare ușurință”, spune Alexandru Coșbuc-Ionescu, vicepreședinte SIMAVI. „Wand.Education este un produs dezvoltat de echipa românească de la Software Imagination & Vision (SIMAVI). De aceea, am considerat că este de datoria noastră să sprijinim profesorii în această perioadă cu multe provocări și le-am pus la dispoziție platforma în mod gratuit ”, a mai spus acesta.

Mai mult, SIMAVI a oferit săptămânal, din septembrie 2020, webinarii gratuite în care experți în soft educațional au explicat profesorilor, pas cu pas, cum să creeze lecții folosind instrumentele din platformă. În perioada septembrie 2020 – iunie 2021 au participat la aceste webinarii peste 2500 de profesori. Din aceștia, peste 2000 și-au creat cont și au realizat cel puțin o activitate.

În România, aproape 2000 de profesori utilizează frecvent Wand Education la clasă, de la clasa 0 la clasa a IV-a, dar și pentru ore de gimnaziu de Istorie, Economie sau Geografie spectaculoase.

De ce credem că Wand Education a adus progres real în acești doi ani? Platforma îmbunătățește învățarea, conform curriculumului, implică elevii într-un mod interactiv și face procesul de pregătire a lecțiilor mai eficient și mai puțin consumator de timp.

Wand.Education este utilizat în prezent și în peste 200 de școli din Marea Britanie.

Despre echipa Software Imagination & Vision (SIMAVI)

Echipa implicată în dezvoltatea soluției Wand Education de la SIMAVI a câștigat de trei ori World Summit Award pentru produsele sale inovatoare din domeniul EdTech. Aceeași echipă a livrat cu succes peste 3.500 de proiecte în 27 de țări, de care au beneficiat milioane de elevi.

SIMAVI este furnizor de top de eLearning pentru Comisia Europeană.