Lectii digitale EduLib SIMAVI

Software Imagination & Vision (SIMAVI), cu susținerea Asociației Science & Technology și a revistei Știință&Tehnică, caută cei mai talentați și creativi profesori de Fizică și Biologie din ciclul gimnazial, familiarizați cu utilizarea resurselor digitale.

Pentru înscrierea în competiție, profesorii trebuie să trimită un CV și un portofoliu cu 5 lecții digitale folosite la clasă la adresa profesorcreativ@simavi.ro, până în 07.11.2022.

 

Cerințe și premii

Profesorii selectați în urma concursului vor face parte din echipa de experți care elaborează scenarii de lecții digitale pentru biblioteca virtuală națională EduLib.

Principala cerință în selecția viitorilor colaboratori este ca profesorii să prezinte un portofoliu de minimum 5 lecții digitale pe care le-au folosit până în prezent la clasă. Portofoliul poate conține linkuri către platforma sau platformele în care au creat conținut didactic; poate consta și în fișiere partajate prin Google drive sau orice altă modalitate (creativă) de a transmite câteva fragmente din activitatea didactică digitală.

Este important de precizat că profesorii selectați vor beneficia de pregătire în scrierea de scenarii de lecții digitale.

Profesorii selectați în echipa de experți vor câștiga:

  • o întâlnire cu echipa Știință&Tehnică la ei în școală și mentorat pentru realizarea unui club de știință
  • contract de antrepriză cu SIMAVI, cu plata per lecție
  • posibilitatea de a contribui la cel mai amplu proiect național de digitalizare a școlii românești din ultima decadă - biblioteca virtuală de lecții EduLib.

Angajarea se face prin contract de antrepriză, până în februarie 2023 și beneficiază de un onorariu foarte atractiv. Programul este flexibil și se lucrează de la distanță.

Pentru înscrierea în competiție, profesorii trebuie să trimită un CV și un portofoliu cu 5 lecții digitale folosite la clasă la adresa profesorcreativ@simavi.ro, până în 07.11.2022.

Despre EduLib

Platforma digitală cu Resurse Educaționale Deschise EduLib aparține Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (AARNIEC). Biblioteca virtuală de lecții este în prezent în construcție.

Despre Știință&Tehnică și Asociația Science&Technology

De 71 de ani, revista ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ popularizează știința în rândul elevilor, profesorilor și publicului larg. Din 2015, Asociația Science&Technology lucrează alături de jurnaliștii de știință ai României și organizează lansări, festivaluri, evenimente, emisiuni de radio și TV. Parteneriatele asociației numără peste 100 de ONG-uri, institute de cercetare și universități care contribuie în fiecare an la promovarea științei în țară și în lume.

Din 2020, revista Știință&Tehnică este distribuită gratuit în toate liceele României, iar din 2021 peste 600 de profesori au deschis cluburi de știință în școli și licee, cluburi cărora asociația Science&Technology le acordă suport, consultanță și vizibilitate.