Integrated School Management System by SIMAVI

Delegația SIMAVI participă astăzi, 14 septembrie, la forumul România- Cipru de la București, desfășurat la CCIR Business Center.

Pentru compania românească de dezvoltare și integrare de software, forumul este o ocazie importantă să exploreze noi oportunități de transformare digitală în insula cipriotă, cu un excepțional grad de absorbție a fondurilor europene aferente domeniului digital.

Printre participanții la forum, s-au numărat Ministrul Adjunct al Cercetării, Inovației și Digitalizării din Republica Cipru, domnul Kyriacos Kokkinos, precum și Excelența Sa Dan Mihalache, ambasadorul României la Nicosia.

SIMAVI a demarat de curând proiectul amplu de informatizare a educației din Cipru, prin implementarea unui Sistem de Management Integrat al Școlii (Integrated School Management System).

Suntem deosebit de onorați să participăm la transformarea digitală a sistemului de educație din Republica Cipru. SIMAVI va capitaliza expertiza echipei sale, de peste două decade, în domeniul eEducation, probată pe mai multe meridiane. În cadrul proiectului, vom dezvolta și implementa instrumente deosebit de puternice care vor servi experților și factorilor de decizie din cadrul Ministerului Educației pentru o alocare optimizată a resurselor, precum și pentru diverse analize și prognoze cu privire la funcționarea sistemului educațional”, a declarat Alexandru Coșbuc-Ionescu, vicepreședinte Software Imagination & Vision (SIMAVI).

Ministrul Adjunct Digitalizării din Cipru, domnul Kyriacos Kokkinos (dreapta), și Alexandru Coșbuc-Ionescu, Vicepreședinte SIMAVI (stanga)
Ministrul Adjunct Digitalizării din Cipru, domnul Kyriacos Kokkinos (dreapta), și Alexandru Coșbuc-Ionescu, Vicepreședinte SIMAVI (stanga)

Contractul a fost semnat în urmă cu câteva zile la Nicosia, în cadrul unei ceremonii speciale la Palatul Prezidențial, în prezența ministrului Educației, Culturii, Sportului și Tineretului și a președintelui Republicii Nikos Anastasiadis, care au caracterizat proiectul drept „unul dintre cele mai mari și mai importante proiecte de informatizare la nivel național”.

Primcontractorul proiectului este prestigiosul integrator local NewCyTech Business Solutions, reprezentat de domnul Director General Andreas Dermosoniades.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți comunicarea dintre cadrele didactice - elevi – părinți, consolidând astfel comunitatea educațională. Sistem integrat de management școlar va include managementul digitalizat școlilor, al personalului didactic, al elevilor și susținerea proceselor administrative ale sistemului de învățământ cipriot.

Mai multe servicii legate de școală vor fi digitalizate si deschise publicului larg prin intermediul unui portal. Astfel, elevii, profesorii și părinții vor avea acces la aceste servicii prin intermediul unui computer, telefon inteligent sau tabletă.

Rolul SIMAVI este crucial în cadrul proiectului și vizează furnizarea sistemului de management al școlii, portalului, sistemului de management al documentelor (DMS) și soluției de Business intelligence (BI).