
Proiectul vCare se încheie cu un eveniment public care va avea loc la Bruxelles pe 29 august la Scotland house, în apropierea clădirii principale a Comisiei Europene (Berlaymont). Participarea fizică este binevenită, dar este posibilă și o participare la distanță.
vCare, care este prescurtarea de la “Virtual Coaching Activities for Rehabilitation in Elderly” („Activități de coaching virtual pentru reabilitare la vârstnici”), este un proiect de cercetare și dezvoltare care a primit finanțare din programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în cadrul Acordului de grant nr. 769807.
Obiectivul general al vCare vizează pacientul care trebuie să-și recupereze deficiențele sau dizabilitățile pentru a-și recâștiga un nivel de calitate a vieții cât mai aproape de starea anterioară de sănătate. În special, abordează valoarea programelor personalizate de reabilitare care urmăresc să conducă la o mai bună calitate a vieții printr-un sistem avansat de coaching virtual. Pe scurt, principalul obiectiv al vCare este recuperarea unei vieți active și independente la domiciliu.
Rolul SIMAVI
SIMAVI a contribuit la proiectul vCare ca integrator de soluții, concentrându-și eforturile în „Integrare, Validare și Demonstrare” pentru integrarea, implementarea, validarea și testarea soluției vCARE.
În timpul fazei de integrare, SIMAVI a dezvoltat toate blocurile auxiliare necesare pentru integrarea componentelor de bază furnizate de alți parteneri tehnici într-o soluție coerentă care va fi implementată piloților pentru a fi validată și testată ca fiind adecvată scopului.
Despre evenimentul din 29-30 august la Bruxelles
Evenimentul „Conturarea unei noi abordări a reabilitării la domiciliu cu sprijinul unui antrenor virtual“ nu a fost conceput ca unul promoțional. Mai degrabă pentru a crea o oportunitate pentru ca oamenii, organizațiile, companiile și proiectele să se modeleze pentru a integra în continuare toți actorii paradigmei @Home. Toți participanții, atât prezenți la fața locului, cât și conectați virtual, vor avea astfel posibilitatea de a interacționa cu vorbitorii și publicul.
Un workshop cu proiectul Lifebots exchange va urma evenimentului final pe 30 august dimineața. Acest eveniment este, de asemenea, deschis tuturor persoanelor interesate la înregistrarea prealabilă. Acesta va explora mai precis problema interacțiunii dintre oameni și roboți, fie ei digitali sau fizici.
Vă puteți înscrie separat pentru evenimentul final din ziua 1 și atelierul din ziua 2. INREGISTREAZĂ-TE AICI.
Programul preliminar
ZIUA 1. Luni, 29 August: orele 10-18
- Discurs principal: GEORGE CROOKS: Schimbarea echilibrului îngrijirii
Profesorul George Crooks este directorul executiv al Digital Health & Care Innovation Centre, centrul național de inovare din Scoția pentru sănătate și îngrijire digitală. De asemenea, a condus Centrul Scoțian pentru Telehealth & Telecare. Acest discurs introductiv va reflecta asupra apariției rapide a paradigmei @home și, mai general, a modelelor hibride de îngrijire (și a numeroaselor motive structurale și specifice care explică această evoluție). Se va analiza, de asemenea, eșecul relativ al soluțiilor care se concentrează „doar” pe telereabilitare fără o abordare orientată către pacient, care să ia în considerare toți factorii care influențează aderența.
- Poveștile de viață și promisiunea vCare
O privire aruncată în viața fiecăruia dintre cazurile de utilizare pilotate de proiect: accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă/boală cardiacă ischemică și Parkinson. Se va auzi și vocea pacientului: pacienții reali înscriși în programele pilot vor oferi o mărturie directă a experienței lor vCare.
- Conectarea vCare cu ecosistemul mai larg
Cum s-ar putea integra vCare în alte platforme care se ocupă de cazuri multiple de utilizare și vom încerca să identificăm blocurile și provocările comune?
- Făcând vCare un pas mai departe pe drum
Această sesiune va oferi o privire de ansamblu asupra diferitelor căi posibile de exploatare pentru sistemul vCare și componentele sale principale.
ZIUA 2. Marți 30 august 9:30 – 12:30: ATELIER vCare & Lifebots
LIFEBOTS Exchange vizează îmbunătățirea colaborării intersectoriale, internaționale și interdisciplinare în domeniul tehnologiei roboticii sociale. Proiectul se concentrează în special pe sectorul sănătății și al îngrijirii și examinează modul în care roboții sociali pot fi incluși în viața oamenilor.
LIFEBOTS Exchange este un proiect finanțat de Research and Innovation Staff Exchange (RISE), care face parte din Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Programul RISE promovează colaborarea transfrontalieră și transsectorială prin schimbul de cunoștințe și idei de la cercetare la piață și invers.
Atelierul va organiza o dezbatere moderată între participanți, declanșată de scurte prezentări ale ambelor proiecte.
A fost stabilită o primă listă de subiecte, dar ar putea evolua în funcție de sugestiile participanților.
- Condiții pentru implementarea eficientă a tehnologiei AI în proiecte
- Provocări ale integrării componentelor: puncte de atenție
- Serious game coaching: stadiul tehnicii
- Antrenorul virtual versus antrenorul fizic: argumente pro și contra
Prin urmare, publicul este binevenit să ofere prin intermediul formularului de înregistrare o sugestie de subiect și să indice dacă ați fi interesat să o abordați live. Bine-nțeles că sugestia trebuie să fie la obiect pentru ca aceasta să fie selectată pentru discuție.