LAW-GAME

 

Proiectul european LAW-GAME, recent lansat, are misiunea ambițioasă de a revoluționa metodele de „gamificare” digitală și să sporească antrenamentul de simulare a unor experiențe directe în teren a agențiilor de aplicare a legii (în engleză, LEA) și a serviciilor de intervenție, prin utilizarea tehnologiilor emergente. Proiectul de 3 ani, susținut de Programul Orizont 2020 al UE, reunește 19 parteneri din 11 țări europene într-un obiectiv comun: instruirea LEA în dezvoltarea abilităților și competențelor avansate pentru analiza criminalității de informații și predicția actelor ilegale.

LAW-GAME va dezvolta și proiecta un sistem de instruire bazat pe proceduri asistate de jocuri serioase (în engleză, SG), realitate virtuală (VR) și inteligență artificială (AI) și va oferi o abordare distinctă a dezvoltării competențelor de bază ale LEA în domeniul proiectului. Proiectul va dezvolta o experiență avansată de învățare pentru a instrui LEA și a măsura competența acestora în efectuarea de examinări criminalistice, interogare efectivă, recunoaștere și intervenție în potențiale atacuri teroriste.

În ultimii ani, SG au au devenit tot mai căutate în educație și formare profesională. Exploatând cele mai recente tehnologii de simulare și vizualizare, jocurile serioase sunt capabile să contextualizeze experiența utilizatorului în medii provocatoare, realiste. Integrarea SG în procesele și metodele de aplicare a legii permite crearea unui mediu interactiv și bogat vizual în care utilizatorii finali pot explora spații complexe cu probleme într-o replică a lumii reale.

Utilizatorii finali ai proiectului se vor angaja într-o experiență de învățare pentru a dezvolta competențele cheie necesare pentru a funcționa cu succes în cadrul unor echipe formate din membri cu pregătire și responabilități foarte diferite. Este o abilitate importantă atunci când se colaborează în diverse situații de cooperare interorganizațională și internațională. Partenerii proiectului vor colabora pentru a crea simulări în viața reală utilizând AI și VR pentru practicanți în patru domenii de interes: investigarea la locul crimei, interogatoriu și negociere, predicția terorismului, dinamica vehiculelor și analiza accidentelor de mașină.

Prin colaborarea activă cu LEA, LAW-GAME va avea ca scop identificarea listei de abilități și cunoștințe necesare care trebuie cultivate de utilizatorii finali, evidențiind în același timp domeniile în care decalajele capacității de formare trebuie să fie eliminate. Prin intermediul proiectului, se va realiza crearea de formare antrenantă și captivantă într-un mediu virtual, maximizând atenția utilizatorilor finali și oferind rezultate de învățare demonstrabil mai eficiente decât modelele tradiționale de predare.

Consorțiul și-a început activitatea cu întâlnirea oficială de lansare a proiectului, care a avut loc în  septembrie 2021, cu peste 60 de participanți.

Consorțiul LAW-GAME este compus din 19 parteneri din 11 țări europene, cu lucrări de colaborare în desfășurare pentru a dezvolta tehnologii-pilot, a demonstra cazurile de utilizare și a oferi o soluție de impact.

Membrii consorțiului includ utilizatori finali cheie precum Poliția Elenă, Serviciul Român de Protecție și Pază, Serviciul de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova, Centrul de Criminalistică din Lituania și Poliția din Țara Bascilor.

Utilizatorii finali vor avea posibilitatea de a lucra îndeaproape cu Consorțiul și de a oferi cunoștințele lor de experți pentru a proiecta cazurile de utilizare ale proiectelor și scenariile de aplicare. Astfel, vor contribui și la perfecționarea nevoilor și cerințelor pentru practicieni în domeniul LAW-GAME. De asemenea, utilizatorii finali vor putea participa la mini-jocuri interactive și la experiențele de realitate virtuală, care vor fi dezvoltate ca parte a proiectului.

Rolul SIMAVI în proiect

SIMAVI are o experiență semnificativă și un palmares excepțional în proiecte de cercetare și dezvoltare, fiind implicat ca furnizor de tehnologie și coordonator în numeroase proiecte de cercetare europene și naționale. În cadrul proiectului LAW-Game, SIMAVI va oferi servicii pe întreg ciclul de viață al proiectului: analiza cerințelor utilizatorilor, proiectare, dezvoltare, testare, implementare, instruire și asistență tehnică a utilizatorilor finali și întreținere a sistemului.

Rolul SIMAVI în cadrul LAW-GAME este centrat pe construirea unui mediu social virtual de învățare 3D, care să permită interacțiunea și imersiunea fără întreruperi în timpul instruirii gamificate pentru agențiile de aplicare a legii. SIMAVI va conduce un proces de proiectare centrat pe utilizator, care va duce la Sistemul bazat pe cloud LAW-GAME pentru experiența de învățare socială VR.

 

LAW-GAME este un proiect european H2020 care își propune să instruiască agențiile de aplicare a legii (LEA) și primii respondenți cu privire la procedura care trebuie urmată în timpul anchetei la locul crimei și a predicțiilor faptelor ilegale. Proiectul va dezvolta un sistem complet de antrenament bazat pe jocuri serioase, tehnologii de realitate virtuală și proceduri asistate de AI. Proiectul va îmbunătăți experiența de instruire a LEA prin recrearea scenariilor din lumea reală prin simulări virtuale și analize de situație, introducând o abordare atractivă pentru dezvoltarea competențelor de bază necesare pentru analiza criminalității de informații și predicția actelor ilegale. Metodologia de învățare LAW-GAME va fi validată pe scară largă de un număr semnificativ de utilizatori finali din cinci țări europene.

Website: https://lawgame-project.eu/

Social Media:

Consorțiul LAW-GAME:

Consorțiul LAW-GAME este format din 19 organizații partenere din 11 țări europene.

Coordonator: European University of Cyprus

Parteneri: EUC (https://euc.ac.cy/ ), SIMAVI (https://www.simavi.ro), USAL (https://www.usal.es/ ),
VUB (
https://www.vub.be/en/home), HELVIA (https://helvia.io/), TECNALIA (https://www.tecnalia.com/en/), INNOV (https://innov-acts.com/), UM (http://www.game.edu.mt/), KEMEA (www.kemea.gr/en/), AiDEAS (https://aideas.eu), TELESTO (http://www.thridium.com), CERTH (https://www.certh.gr/), UBI (https://www.ubitech.eu
 ), SQD (https://www.squaredev.io/), SPP (www.spp.ro ), SPPS (https://www.spps.md), HP(http://www.astynomia.gr/index.php?lang=EN), ERTZ (https://www.ertzaintza.eus/lfr/web/ertzaintza), FSCL (https://ltec.lrv.lt/)