Wand Education - Digital Transformation 2021

 

Platformele digitale utilizate în pandemie permit profesorului să-și predea materia către elevi în format online. Dar în aceste platforme învățarea este pasivă pentru majoritatea elevilor. Aceștia stau, ascultă și se uită la un ecran cu mai multe căsuțe negre. Pe când în clasă, profesorul vede fiecare elev și în câteva secunde își dă seama cine ascultă sau nu, cine își verifică telefonul mobil”, a spus Marius Prodana, eLearning Project Manager la SIMAVI și co-fondator Wand Education, la conferinţa Topul platformelor digitale de telemedicină, e-Learning, telemuncă. Ediţia II-a a conferinței organizate de revista Comunicații Mobile s-a desfășurat săptămâna trecută, în cadrul Bursei TECH România pentru transformare digitală.

E ca și când profesorul ar sta în fața elevilor legat la ochi și ar trebui să predea. Nu vede elevii, nu știe ce fac aceștia. Predarea la clasă este un proces care necesită o personalizare constantă, , în funcție de ce vezi că fac elevii, de cât de mult înțeleg”, a completat Marius Prodana. „Cu Wand Education putem completa platformele consacrate de eLearning pentru a evita învățarea pasivă și disconnect-ul dintre profesori și elevi. Astfel, vom crea un ecosistem de unelte digitale, care vor adresa anumite nevoi, cum ar fi automatizarea și simplificarea unor activități sau îmbunătățirea altor activități.

În cadrul conferinței virtuale, co-fondatorul platformei de creare de conținut pentru profesori a prezentat un model inovator pentru desfășurarea unei lecții online sau hibrid – adică în clasă, dar cu mijloace moderne, digitale, la îndemâna oricărui cadru didactic care are un laptop și o conexiune la internet. Mai multe despre platforma Wand.education puteți descoperi aici.

Din 25 noiembrie, SIMAVI reia webinarul gratuit de prezentare a platformei pentru profesori.