Blog
Blog
Blog

Energy Shield, eveniment dedicat protejării infrastructurilor critice din energie și utilități în fața atacurilor cibernetice

 

Globalizarea spațiului cibernetic este de natură să amplifice riscurile la adresa infrastructurilor critice, afectând în aceeași măsură atât sectorul public, cât și pe cel privat. Desfășurarea de acțiuni defensive şi contraofensive pentru protejarea infrastructurii cibernetice proprii este pe agenda tuturor operatorilor din domeniul energiei fiind, în același timp, și o problemă de securitate națională.

Mai multe detalii
Blog

Echipajele navelor vor învăța manevrele de salvare folosind tehnologie de ultimă generație dezvoltată de la SIMAVI

 

Dezastrele maritime din ultimii ani ne reamintesc că suntem departe de a stăpâni mările. Că ar trebui să ne concentrăm pe procedurile de evacuare a navelor mari de pasageri, la timp și eficient. Acesta este motivul pentru care toate navele de croazieră implementează proceduri sofisticate pentru exercițiile de evacuare și instruirea echipajului.

Mai multe detalii
Blog

ISOLA - Realitatea Virtuală și Augumentată pot schimba soarta unui vas de croazieră aflat în pericol

 

O lume întreagă privea pe 13 ianuarie 2012 cum nava italiană de croazieră Costa Concordia se scufunda în apele înșelătoare de lângă Isola de Giglio, în ceea ce părea a fi un dezastru naval inexplicabil - pentru vremurile moderne. Cu 33 de decese la bord și daune de 2 miliarde de dolari, acest eveniment șocant a fost în întregime legat de răspunsul pe care căpitanul și echipajul l-au avut la criză și de modul greșit în care au gestionat situația.

Mai multe detalii
Blog

1 milion EURO pentru oportunități de finanțare lansate de ZDMP & Comisia Europeană

 

Vești bune pentru proprietarii de întreprinderi mici sau mijlocii în domeniul software sau manufactură! SIMAVI, în calitate de partener în echipa de proiect Zero Defects Manufacturing Platform (ZDMP), invită IMM-urile din domeniul dezvoltării de software, toți producătorii și furnizorii de soluții inovatoare Industry4.0 la primul call deschis de CE în programul H2020, în valoare de 1.000.000 EUR.

Mai multe detalii
Blog

SIMAVI proiectează arhitectura platformei pentru salvatori în caz de dezastru natural

 

Schimbările climatice, creșterea populației și urbanizarea nu fac decât să provoace din ce în ce mai multe fenomene meteo extreme – iar acest lucru duce, inevitabil, la mai multe vieți umane pierdute. Între 1980 și 2019, daunele provocate de catastrofele naturale au costat statele membre UE mai mult de 410 miliarde EUR - fără a include pierderile legate de patrimoniul cultural sau de ecosisteme. Și fără a număra viețile omenești.

Mai multe detalii
Blog
Blog