Blog
Blog

Cursul eLearning pentru Cadrul European de Interoperabilitate

SIMAVI a finalizat recent cursul eLearning privind cadrul european de interoperabilitate (European Interoperability Framework - EIF), pentru DIGIT, Direcția Generală Informatică a Comisiei Europene.

Scopul proiectului a fost de a dezvolta resurse eLearning concepute pentru a oferi cunoștințe cheie și abilități practice pentru punerea în aplicare a recomandărilor EIF.

Mai multe detalii
Blog

Cum crești eficacitatea echipamentelor industriale, reduci costurile de întreținere și consumul de energie?

Într-o eră în care datele în timp real devin rapid o marfă, capacitatea de a observa și monitoriza comportamentul proceselor industriale complexe este crucială. De aceea, combinarea unor concepte tehnice precum Digital Twins („Gemeni digitali”), conduși de modele de domeniu, cu modelele derivate din date a devenit obligatorie în industrii precum cea a producătorilor auto sau industria textilă de mare calibru.

Mai multe detalii
Blog
Blog
Blog

Cum învăţăm când ne jucăm

Proiectul european de cercetare BEACONING promovează învățarea contextuală, care presupune ca elevul să găsească soluții la o problemă, un joc, o situație propusă de profesor.  Acest tip de învățare, foarte intuitiv și actual, se face prin exploatarea tehnicilor și tehnologiilor de tip:

Mai multe detalii
Blog

Până în 2050, aproape un sfert din populația globală va avea peste 60 de ani

O soluție viabilă de menținere a unei vieți active pentru persoanele în vârstă este ceea ce și-a propus proiectul pan european Brain @ Home, coordonat de echipa SIMAVI.

Procesul de îmbătrânire este unul complex, fără o legătură directă între abilitățile fizice și mentale, ceea ce înseamnă că ajutorul de care are nevoie o persoană trebuie adaptat în mod unic cerințelor sale individuale.

Mai multe detalii
Blog

Al doilea apel de proiect lansat de ZDMP & Comisia Europeană: 2,2 milioane EURO

Vești bune pentru proprietarii de întreprinderi mici sau mijlocii în domeniul software sau manufactură!

SIMAVI, în calitate de partener în echipa de proiect Zero Defects Manufacturing Platform (ZDMP), invită toți dezvoltatorii de software pentru IMM-uri, toți producătorii și furnizorii de soluții inovatoare de tip Industry4.0 la cel de al doilea call deschis de CE în programul H2020, în valoare de 2.200.000 EURO.

Mai multe detalii
Blog

Bilanțul SIMAVI la încheierea primului an în proiectul BorderUAS

Proiectul BorderUAS a încheiat în această vară o etapă foarte importantă în ceea ce privește progresul său. La sfârșitul lunii iunie, a avut loc prima întâlnire de bilanț, în prezența ofițerului de proiect, a celor doi experți externi care au analizat munca depusă până acum și a reprezentanților tuturor celor 19 parteneri ai consorțiului.

Mai multe detalii
Blog

SIMAVI, principalii dezvoltatori de conținut în eTraining pentru Comisia UE

Educația este o garanție a progresului. Pentru noi, la SIMAVI, este un privilegiu să creăm designul arhitectural și apoi să dezvoltăm un curs eLearning care să ajute la construirea viitorilor specialiști în orice domeniu. Dar să facem acest lucru pentru cele mai importante organizații ale Comisiei Europene este o adevărată realizare. Și suntem mândri de asta!

Mai multe detalii